Info

Mentaltrener Podcasten

Hva gjør at noen mennesker klarer å presse seg til det ytterste, gå dypt inn i seg selv og hente krefter og vilje til å fortsette der de fleste ville gitt opp? At noen mennesker er så interessert i kunnskap at de aldri slutter å fordype seg i det de brenner for.  I Mentaltrenerpodcasten møter du alt fra Harvard professorer som Jordan B Peterson og tidligere spesialagenter i FBI, til elite utøvere som Olaf Tufte og Magnus Midtbø . Hør deres historier og få muligheten til å lære hvordan du kan ta med deg deres tankesett, rutiner og øvelser tilbake i ditt eget liv, slik at du kan mestre dine egne utfordringer, nå dine mål og få balanse i livet. I tillegg vil det være innslag av dagsaktuelle tematikker.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Mentaltrener Podcasten
2024
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
April
March
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June


All Episodes
Archives
Now displaying: December, 2023

Du finner podkasten på din favoritt podkast app

 

Dec 27, 2023
Holder Helsedepartementet tilbake kritisk informasjon fra Stortinget angående paragraf 4-3a i smittevernloven? Med de forestående endringene som snart skal til avstemning den 4. januar 2024, står vi overfor potensielt alvorlige konsekvenser.
Det er avgjørende å spørre: Er alle stortingsrepresentanter fullt informert om de detaljerte aspektene av denne lovendringen de skal stemme over?
Og i en bredere kontekst, må vi vurdere om denne beslutningsprosessen kan risikere å underminere vår nasjonale suverenitet.
 
Ifølge gjesten i denne episoden så kan vi være på vei i feil retning om dette blir vedtatt. Hør Morten fortelle hva han mener er fallgruvene og farene ved det som nå skal stemmes over!
 
Morten Walløe Tvedt. Han er en norsk jurist og er professor i rettsvitenskap i jus ved Høgskolen i Innlandet. Han var ansatt ved Høgskolen i Molde fra 2017 til 2022. Han var seniorforsker på Fridtjof Nansens Institutt i Oslo fra 2002 til 2020.
 
Tvedts forskningsfelt er rettslig regulering av bioteknologi, som strekker seg over rettsdisiplinene internasjonal rett (folkerett), statsforfatningsrett, europeisk rett, kontraktsrett, immaterialrett (særlig patentrett og planteforedlerrett), forvaltningsrett og rettsfilosofi anvendt på bioteknologi og tilknyttede forskningsområder. Han har skrevet over 40 fagfellevurderte artikler innenfor dette fagfeltet (alene eller sammen med andre). I 2018 gav han ut en monografi om bioteknologikontrakter sammen med Tomme R. Young (https://brill.com/view/title/35901). I 2010 kom 'Norsk Genressursrett', den første fremstillingen av rettslige reguleringer av genetiske ressurser i Norge, ut. Mye av Tvedts forskning har skjedd innenfor tverrfaglige forskningsprosjekter. Han har vært prosjektleder for en serie slike prosjekter. 
 
I 2012 gav Tvedt ut en Lærebok i forvaltningsrett, som kom i revidert og omskrevet utgave i januar 2022 (Lærebok i forvaltningsrett | Gyldendal ). Den første boken til Tvedt innenfor forvaltningsrett var 'Hvordan forstå materiell forvaltningsrett', som var den første læreboken i Norge som ble skrevet av lærer og studenter i samarbeide. Tvedt har en særlig interesse for å fremstille jusen på en pedagogisk måte.  
 
I årene 2019 til i dag har han jobbet mer forskningsbasert med rettslige problemstillinger knyttet til norsk statsforfatningsrett opp mot internasjonal og europeisk rett.
 
Morten Walløe Tvedt har skrevet flere bøker for jusstudenter. Særlig er 'Å skrive jus til eksamen' og 'Å skrive analyse- og masteroppgaver i jus' sentrale for enhver jusstudent som ønsker å lære seg å skrive god jus.
 
Tvedt har utviklet undervisningsopplegg innen statsforfatningsrett, forvaltningsrett, internasjonal rett, eiendomsrett til genetiske ressurser og kontrakter innenfor bioteknologien. 
Dec 21, 2023
Er julen mer enn en febril jakt etter gaver? Kan høytiden også være en kilde til glede for dem som tilbringer den alene? For de eventyrlystne som ønsker å forlate stuen og utforske den norske naturen, hvilke klær er best egnet for vinteren?
For å utforske disse spørsmålene, og flere til, har jeg hatt gleden av å samtale med Bengt-Are Barstad. Denne mannen har tilbragt over 1400 døgn i strekk utendørs, i telt. Han forbereder seg nå til å feire sin femte jul alene i skogen, i selskap av sine fem hunder, i et telt beregnet for fire personer.
 
Vi er også innom:
Hvor du finner best mulig drikkevann når du er på tur
Hvordan kle deg best mulig når du skal ut på tur når det er kaldt
Valg av kniv når du er på tur
Troll!
Unormale lys på himmelen?
Dec 6, 2023
Hvor viktig er det å være godt mentalt forberedt, å ha rett mental innstilling, og generelt være mentalt sterk når du vil oppnå suksess i forhandlinger? Hva kan du gjøre for å få dette til?
 
I denne episoden om forhandlinger har jeg vært så heldig å få besøk av Stein-Erik Mellemseter.
Han er Daglig leder i Alpha Negotiations. Han har mer enn 17 års erfaring fra norsk og internasjonal finans, hvor han årlig fremforhandlet avtaler for milliardbeløp.
Tidligere har han blant annet arbeidet i Nordea Markets i Oslo, i HSBC Investment Bank i London og i Danske Markets i København.
Mellemseter foreleser også i forhandlinger ved Handelshøyskolen BI. Han har en Bachelorgrad i finans fra the Wharton School ved University of Pennsylvania og en Executive MBA i strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole.
 
Vi snakker om:
Historier om forhandlinger fra finansverden som er knyttet til mentaltrening.
Hans livs vanskeligste forhandling: Holdt på å bli kastet ut av vinduet i toppetasjen i det høyeste bygget i München.
I det ene øyeblikket jobbet han som megler for HSBC i London. 25 min senere var han oppsagt og stod på gata utenfor.
Hvordan besvare overbevisende i løpet av maks 60 sekunder, eller så ville investorkundene slenge på telefonrøret.
Med mye mer!
God lytt!
1