Info

Mentaltrener Podcasten

Hva gjør at noen mennesker klarer å presse seg til det ytterste, gå dypt inn i seg selv og hente krefter og vilje til å fortsette der de fleste ville gitt opp? At noen mennesker er så interessert i kunnskap at de aldri slutter å fordype seg i det de brenner for.  I Mentaltrenerpodcasten møter du alt fra Harvard professorer som Jordan B Peterson og tidligere spesialagenter i FBI, til elite utøvere som Olaf Tufte og Magnus Midtbø . Hør deres historier og få muligheten til å lære hvordan du kan ta med deg deres tankesett, rutiner og øvelser tilbake i ditt eget liv, slik at du kan mestre dine egne utfordringer, nå dine mål og få balanse i livet. I tillegg vil det være innslag av dagsaktuelle tematikker.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Mentaltrener Podcasten
2024
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
April
March
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June


All Episodes
Archives
Now displaying: October, 2023

Du finner podkasten på din favoritt podkast app

 

Oct 30, 2023
Hvordan går man fra å være dørvakt som ble forsøkt  knivstukket og ble rettet pistol mot hodet de første kveldene på jobb, til å bli blant Norges 400 rikeste? Hva kan du gjøre med tankesettet om du sliter med å få endene til og møtes? Hvilket tankesett kan du benytte for å få det bedre i hverdagen?
 
Pokerspiller Morten Klein har tjent store penger som spillinvestor. Han tjente seg seg rik på Norgesautomaten. I tillegg har han gjort det bra innen eiendom og investeringer i diverse tech-bedrifter.
 
Hva er den største forskjellen fra livet som dørvakt til en milliardær innen pokerspill og investeringer?
Får man et endret tankesett?
Har du mer eller mindre bekymringer som rik?
Hvorfor flytter mange milliardærer ifra Norge?
Hva er det spesielle med poker?
Er penger drivkraften?
Hvilke tankesett og teknikker kan du benytte deg av?
Med mer!
Oct 25, 2023
I en tid med stor økonomisk usikkerhet og en verden med mye konflikt. Er du mentalt forberedt på det uforutsette? Hvordan kan du forberede deg på noe du ikke vet hva er? Er det mulig?
Dette er bare noen av spørsmålene du vil få svar på i denne episoden.
 
Oberstløytnant Marius Herberg er hovedlærer i ledelse ved Stabsskolen, avdeling for militær ledelse og idrett. Han har en ph.d. fra Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet (NTNU) i Trondheim, Institutt for psykologi med avhandlingen Competence for the Unforeseen: The importance of individual, social and organizational factors (2022). 
 
Han startet sin tjeneste i Forsvaret 1992 og har militærfaglig utdanning fra befalsskole i Hæren, krigsskole i Luftforsvaret, og stabsskole ved Forsvarets høgskole. Han har en mastergrad i militære studier fra Forsvarets høgskole (2014). I tillegg har han en cand. mag. -grad fra Høgskolen i Lillehammer (2001). 
 
Han har operativ erfaring fra Hæren og forvaltningsbakgrunn fra Luftforsvaret. Han har tjenestegjort i ulike roller og på flere nivå i Forsvaret, primært innen strategi-, organisasjons- og lederutvikling. I tillegg har han erfaring fra Forsvarsdepartementet og internasjonal tjeneste på Balkan (UNPROFOR). 
 
Herberg er emneansvarlig for Militær ledelse (MAKE4103) på masterutdanningen ved Forsvarets høgskole. Han deltar også i forskningsprogrammet Militær ledelse. Tidligere har han deltatt i forskningsprosjektet Kompetanse og beredskap for det uforutsette og forskningsprogrammet Personell- og kompetansestyring i forsvarssektoren
 
Vi er innom:
benytte emosjoner
mestringstro
Kunne improvisere
Viktigheten av å være fleksibel
Kognitiv krigføring
Med mer!
God lytt!
Oct 23, 2023
Det var nylig en debatt på NRK om WHOs pandemitraktat og internasjonale helsereguleringene (IHR).
Der listet Solvang opp noen av forslagene til hva WHO foreslås å skulle kunne bestemme:
  • Hvem som skal i isolasjon
  • Hvem som skal i karantene
  • Hvor lenge folk skal sitte i karantene selv om de ikke har symptomer på sykdom
  • Hvilke vaksiner som godkjennes
  • At alle trenger et globalt vaksinepass for å kunne reise
  • At friske borgere ikke skal kunne reise inn i områder med smitte
  • At de som ikke vil ta vaksiner skal kunne tvangsvaksineres
  • At alle stater skal kunne innføre smittestopp-app som gir WHO og myndighetene tilgang til identifiserbare helseopplysninger
En av de som var med i debatten var Morten Walløe Tvedt. Han er jurist og professor i rettsvitenskap ved Høgskolen i Innlandet.
Tvedts forskningsfelt er rettslig regulering av bioteknologi, som strekker seg over rettsdisiplinene internasjonal rett (folkerett), statsforfatningsrett, europeisk rett, kontraktsrett, immaterialrett (særlig patentrett og planteforedlerrett), forvaltningsrett og rettsfilosofi anvendt på bioteknologi og tilknyttede forskningsområder. 
Han har skrevet over 40 fagfellevurderte artikler innenfor dette fagfeltet (alene eller sammen med andre). I 2018 gav han ut en monografi om bioteknologikontrakter sammen med Tomme R. Young (https://brill.com/view/title/35901).
I 2010 kom 'Norsk Genressursrett', den første fremstillingen av rettslige reguleringer av genetiske ressurser i Norge, ut. Mye av Tvedts forskning har skjedd innenfor tverrfaglige forskningsprosjekter. Han har vært prosjektleder for en serie slike prosjekter. 
 
I 2012 gav Tvedt ut en Lærebok i forvaltningsrett, som kom i revidert og omskrevet utgave i januar 2022 (Lærebok i forvaltningsrett | Gyldendal ).
Den første boken til Tvedt innenfor forvaltningsrett var 'Hvordan forstå materiell forvaltningsrett', som var den første læreboken i Norge som ble skrevet av lærer og studenter i samarbeide. Tvedt har en særlig interesse for å fremstille jusen på en pedagogisk måte.  
 
I årene 2019 til i dag har han jobbet mer forskningsbasert med rettslige problemstillinger knyttet til norsk statsforfatningsrett opp mot internasjonal og europeisk rett.
 
Morten Walløe Tvedt har skrevet flere bøker for jusstudenter. Særlig er 'Å skrive jus til eksamen' og 'Å skrive analyse- og masteroppgaver i jus' sentrale for enhver jusstudent som ønsker å lære seg å skrive god jus.
 
Tvedt har utviklet undervisningsopplegg innen statsforfatningsrett, forvaltningsrett, internasjonal rett, eiendomsrett til genetiske ressurser og kontrakter innenfor bioteknologien. 
 
Syntes du dette er et viktig tema? Del gjerne episoden med alle du tenker at trenger å få vite dette. For mange av oss er det viktig å få dette frem så flere forstår potensielle konsekvenser av en slik avtale!
 
Velkommen til en meget tankevekkende og for mange av oss skremmende episode med Morten Walløe Tvedt
Oct 19, 2023
Hvordan kan man spise seg fri fra kreft? Hva er bevissthet? Hva er fenomenet som pågår i Hessdalen?
I denne episoden har vi med Stian Nicolaysen som er medprogramleder i podkasten 2 Vikings og filmskaper Terje Toftenes.
 
 
Toftenes er produsent av Paradigme podden. I tillegg har han produsert filmer siden 1986 og driver filmselskapet New Paradigm Films AS. Han har laget flere prisvinnende TV-dokumentarer, blant annet Kornsirkler - visittkort fra det ukjente, Dagen før avsløringen og Portalen.
 
Gjennom New Paradigm Films arbeider Toftenes med informasjonsfilm og dokumentarer. I tillegg til å arbeide med «overnaturlige fenomener» som kornsirkler og UFO-er har han i filmen Levende helse - På sporet av nøkkelen også fokusert på alternativ behandling. Menneskekroppens evne til å reparere seg selv og teoriene rundt kroppen som et energilegeme er sentrale tema i filmen. Deler av denne filmen handler om metamedisin og teoriene til Ryke Geerd Hamer.
 
Dokumentarfilmen The Creative Play of Consciousness, på norsk Bevissthetens kreative spill presenterer en alternativ tilnærming til kvantefysikk og bevissthet, og medvirkende er blant andre Jude Currivan, Ervin Laszlo, Lothar Schäfer, Amit Goswami, Deepak Chopra, Nassim Haramein og Dean Radin.
 
I 2019 lanserte Toftenes filmen Fri fra kreft, om hans egen krefthistorie, som frisk fra en sjelden type non-Hodgkins lymfekreft kalt Sezary syndrom, ved hjelp av en kombinasjon av sykehusbehandling og komplementær behandling. Toftenes omtaler selv diagnosen som «uhelbredelig», i medisinsk litteratur er den oppgitt med en 5-års overlevelsesgrad på 24 %. Filmen tar for seg alternative forklaringer på årsaker til kreft, deriblant en hypotese om kreft skal være en metabolsk sykdom. I filmen medvirker blant andre biologiprofessor Thomas N. Seyfried fra Boston College, legen Thomas Rau fra Paracelsus-klinikken i Sveits og den norske legen Øyvind Torp. Øyvind Torp har vært gjest i denne podkasten tidligere. Seyfried ga i 2012 ut boken Cancer As A Metabolic Disease hvor han lanserte denne hypotesen, men denne har ingen anerkjennelse innen konvensjonell onkologi. Thomas har også vært gjest i denne podkasten tidligere.
 
I 2021 utgav han boken Fri fra kreft på Gyldendal forlag. Boken beskriver hans krefthistorie og er en fordypning av tematikken fra dokumentarfilmen. Boken belyser også forholdet mellom skolemedisin og komplementær medisin, og reiser spørsmål om helsepolitikk.
 
Vi er innom:
Spise seg kreftfri
Tankesett når man får kreft
Hva er bevissthet?
Hvorfor er vi mennesker her på jordet?
Finne en mening i livet?
Hva gir deg inspirasjon?
Hva er det som foregår på Hessdalen?
Forskning på overnaturlige evner
Nær døden opplevelser
Med mye mer!
God lytt!
Oct 12, 2023
Har du lagt deg ned for å hvile, men du merker at kroppen fortsatt går på høygir? Det er tema i denne episoden med Frank og Joe! PS sjekk uten den nye podkasten 2 Vikings på din favoritt podkast app.
 
Oct 11, 2023
Hvorfor søker en markant skikkelse i norsk teknologibransje ut i naturen? Hva gjorde at han har fortsatte å tilbringe mer og mer tid i naturen? Muligens viktigst av alt for deg som lytter:) Hva kan du lære av det!
Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, konferansier, innholdsskaper, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Han skriver om hvordan teknologi påvirker hvordan vi lever, leker, lærer og jobber på HansPetter.info og snakker om det på podkasten «Teknologitrender» og i YouTube-serien «Teknologi i kjelleren til Hans-Petter».
Men mest av alt holder han foredrag om det, som en av Norges mest populære foredragsholder. Og når han ikke holder foredrag, er konferansier eller debattleder, hjelper han virksomheter med deres PR- og kommunikasjonsarbeid.
 
Lenke til Hans-Petter sin Youtube kanal:
https://www.youtube.com/watch?v=bnn8HFxWfUE
 
Vi er innom:
Hvordan dagens AI fungerer
Hvordan kombinere teknologi og natur opplevelser
Hvordan finne mestring i naturen
Det å overnatte alene i telt
Presse sine egne grenser
Med mye mer!
Oct 8, 2023
Hvorfor selger den norske sentralbanken 1,3 milliarder kroner hver dag? Hva gjør at inflasjonen øker? Vil rentene fortsette å stige? Finnes det noen økonomiske muligheter i tiden fremover?
Tidligere hedgefondforvalter, investeringsdirektør og investor Peter Warren er tilbake i podkasten.
 
Vi er innom:
Hva gjør at inflasjonen øker?
Vil rentene fortsette å stige?
Oljeprisen
Dollaren
Japanske Yen
Obligasjoner
Sjekk ut TId er penger med Peter Warren
Med mye mer!
God lytt!
Oct 2, 2023
Hvorfor er det viktig å feile? Hva får noen som måtte gå til skifteretten etter å ha tapt 450 millioner for sine investorer til å forsøke igjen med stor suksess?
 
Håvard Lillebo var finansdirektør i eget selskap som han selv startet med 150 ansatte når han var 31 år.
 
Han har siden den gang vært igjennom store oppturer og nedturer.
 
Vi er innom:
Hvordan ta Siviløkonomstudie på rekordtid uten en eneste eksamen fra videregående?
Viktigheten av å finne folk rundt deg som er flinkere enn deg selv
Det verste som kan skje er et nei
Tankesettet når ting er vanskelig
Bygdedyret
Ha et positivt tankesett
Mye mye mer
1