Info

Mentaltrener Podcasten

Hva gjør at noen mennesker klarer å presse seg til det ytterste, gå dypt inn i seg selv og hente krefter og vilje til å fortsette der de fleste ville gitt opp? At noen mennesker er så interessert i kunnskap at de aldri slutter å fordype seg i det de brenner for.  I Mentaltrenerpodcasten møter du alt fra Harvard professorer som Jordan B Peterson og tidligere spesialagenter i FBI, til elite utøvere som Olaf Tufte og Magnus Midtbø . Hør deres historier og få muligheten til å lære hvordan du kan ta med deg deres tankesett, rutiner og øvelser tilbake i ditt eget liv, slik at du kan mestre dine egne utfordringer, nå dine mål og få balanse i livet. I tillegg vil det være innslag av dagsaktuelle tematikker.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Mentaltrener Podcasten
2024
June
May
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
April
March
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June


All Episodes
Archives
Now displaying: March, 2023

Du finner podkasten på din favoritt podkast app

 

Mar 30, 2023

Hva skjer med kroppen din når du utsettes for kaldt vann? Hvor farlig er det at barn svelger vann når de bader? Hvordan er det å jobbe i luftambulansen?

 Denne episoden er produsert for Myrevolution.no og podkasten Andre boller. Gjesten er Jørgen Melau som forsker på prestasjon i kaldt vann med spesialstyrkene i det norske forsvaret.

Mar 28, 2023

Hva kan vi lære av en som designer fremtidens byer? Hvordan er tankesettet og målene? Hva er fordelene og ulempene med byene som designes for tiden fremover? Gjest i denne episoden heter Robert Martin og er leder for mobilitet hos det danske selskapet JAJA Architects. I tillegg har han en PhD i bærekraftig urban mobilitet.

God lytt

Mar 21, 2023

Hvordan ble de eldre rammet av koronakrisen? Hvilke typer hjerneslag finnes det? Hvordan kan de unngås?

Gjesten i denne episoden er Halvor Næss. Han er en norsk nevrolog og skribent. Næss er utdannet ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen, og er spesialist i indremedisin og nevrologi. Han er ansatt som professor ved klinisk institutt 1 ved UiB, og som overlege ved Haukeland Universitetssykehus.

I tillegg er vi innom tanker rundt koronavaksinene, smartbyer og økonomi.

God lytt

Mar 16, 2023

Hvordan kan vi på best mulig måte mentalt forberede oss i en økonomisk krise? Hvilke muligheter finnes det? Dette med mer snakkes om i denne episoden med Frank og Joe.

Mar 14, 2023

Hvorfor går amerikanske banker i skrivende stund konkurs? Hvorfor er den norske kronen så svak? Hvordan tenker en finansanalytiker som leverte et resultat på 27% under krisen i 2008? 

Alex er grunnleggeren av Krainer Analytics og skaperen av I-System Trend Following. Han har jobbet som markedsanalytiker, forsker, trader og hedgefondforvalter siden 1996. Alex er født og oppvokst i et sosialistisk regime i det tidligere Jugoslavia, under ett-parti kommunistisk styre. Som 17-åring ble han med på et studentutvekslingsprogram og tok opp universitetsstudiene der, og flyttet til Sveits på et stipend hvor han fullførte en grad i Business and Economics. Fra Sveits førte veien hans til Venezuela hvor han bodde i et år og opplevde sin første bankkrise i 1994 da 9 av Venezuelas 16 største banker sviktet og brakte landets økonomi til en knusende stopp. Samme år returnerte han til Kroatia og begynte i militæret hvor han tjenestegjorde gjennom 1995 under de siste fasene av Kroatias uavhengighetskrig. I 1996, etter utskrivning fra militæret, tok Alex ansettelse i et oljehandelsselskap i Monaco. I 1998 ble han leder for risiko og administrerende direktør i 2000. Alex hadde startet firmaets forsknings- og utviklingsprogram innen markedsanalyse og anvendelse av nevrale nettverk og kunstig intelligens i handel med finans- og råvaremarkeder. I 2007 lanserte Alex sin egen investeringsforvaltningsvirksomhet og var blant den lille minoriteten av forvaltere som genererte positiv investeringsavkastning (+27%) under finanskrisen i 2008. I løpet av de følgende seks årene overgikk fondet Dow Jones Credit Suisse-indeksen for Blue Chip-varefutures-handelsfond. I 2011 sluttet Alex seg til Lee Robinsons Altana Wealth for å administrere firmaets strategi for inflasjonssikring. I 2019 opprettet Alex Altana Wealths systematiske porteføljeallokeringsstrategi designet for å bygge bro mellom teknologi og finans. I de senere årene har Alex også opptatt seg som forfatter.

Mar 10, 2023

Norges mest populære filosof er tilbake på podkasten. Denne gangen er vi innom hvordan finne meninger i livet. Hva du kan gjøre om du føler håpløshet. Samt hvor viktig det er med ytring og offentlig debatt.

Mar 6, 2023

Kan det være en økonomisk krig mellom den Europeiske og den Amerikanske sentralbanken? Hvilke bevis finnes det? Hva mener dagens gjest er årsaken til inflasjonen vi nå opplever? Tom Luongo er vert for en podkast som heter Gold Goats 'n Guns Podcast. 

Jeg kom tilfeldig over podkasten for en liten stund tilbake og Tom sine tanker om geo økonomi og spennende gjester fanget min interresse. 

Syntes du det er interresant med andre tanker og vinklinger til den økonomsike situasjonen vi nå opplever? Da kan denne episoden være noe for deg.

Mar 2, 2023

Hvordan håndterer Joe tapet av sin bestemor? Hvilket tankesett kan du benytten når du gjør en tabbe? Skal man bare late som at alt er greit om man mener det motsatte? Dette med mer får du svar på i denne episoden.

1