Info

Mentaltrener Podcasten

Hva gjør at noen mennesker klarer å presse seg til det ytterste, gå dypt inn i seg selv og hente krefter og vilje til å fortsette der de fleste ville gitt opp? At noen mennesker er så interessert i kunnskap at de aldri slutter å fordype seg i det de brenner for.  I Mentaltrenerpodcasten møter du alt fra Harvard professorer som Jordan B Peterson og tidligere spesialagenter i FBI, til elite utøvere som Olaf Tufte og Magnus Midtbø . Hør deres historier og få muligheten til å lære hvordan du kan ta med deg deres tankesett, rutiner og øvelser tilbake i ditt eget liv, slik at du kan mestre dine egne utfordringer, nå dine mål og få balanse i livet. I tillegg vil det være innslag av dagsaktuelle tematikker.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Mentaltrener Podcasten
2024
June
May
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
April
March
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June


All Episodes
Archives
Now displaying: September, 2023

Du finner podkasten på din favoritt podkast app

 

Sep 30, 2023

Professor Jordan B Peterson har vært gjest i podkasten en rekke ganger tidligere. I forbindelse med hans norges besøk i Stavanger 20 oktober, har jeg valgt å gi ut noen av episodene på nytt.


I denne episode er vi innom:

Ukjent risiko
Bilulykker
Krisemaksimering og hva du kan gjøre
Personlighetstrekkene til venstre og høyere velgere
Polarisering
Mot
Mestring
Mentaltrening
Selfauthoring
Med mer

God lytt!

Sep 30, 2023

Om noen år kan vi ha digitale mynter som kan programmeres til å ha ulike egenskaper.
De kan for eksempel ha en utløpsdato eller kun brukes til øremerkede formål. De kan også overføres direkte til mottaker når alle forhåndsdefinerte vilkår er oppfylt, uten bruk av mellomledd som banker og meglere. Digitale sentralbankpenger kan rokke ved den virkeligheten vi kjenner til – og skape mange nye muligheter. Dette er ifølge Innovasjonssjef i SpareBank 1 SR-Bank.

Hvorfor advarer mange eksperter mot digital ID og digitale penger? 

En av dem som nå advarer mot dette er Catherine Austin Fitts. Vil du lære med om dette? Kan du delta på Spotlight sin konferanse i Oslo og Stavanger 2 og 3 oktober. les mer på spotcon.org 

Hun er en amerikansk investeringsbankdame og tidligere offentlig ansatt som fungerte som administrerende direktør for Dillon, Read & Co. og, under presidentskapet til George HW Bush, som USAs assisterende minister for bolig og byutvikling for boliger. Hun har skrevet og kommentert temaet offentlig pengebruk og har påstått flere store tilfeller av statlig svindel.

Fitts har forsket på og kommentert offentlige utgifter. I en studie fra 2004 publisert i World Affairs: The Journal of International Issues, påsto hun å finne «bevis for at en veldig stor andel av nasjonens rikdom blir ulovlig omdirigert siden flere tiår til hemmelige, uetterrettelige kanaler og programmer med uspesifiserte formål, inkludert hemmelige operasjoner og undergravinger i utlandet og hemmelig militær FoU hjemme. Offentlige institusjoner har blitt infiltrert og overtatt av skyggegrupper i tjeneste for mektige private og særinteresser, ofte på bekostning av det felles gode.»

I 2017 var Fitts medforfatter av en rapport, sammen med økonomen Skidmore fra Michigan State University, som hevdet å finne 21 billioner dollar i «uautoriserte utgifter» av det amerikanske forsvarsdepartementet og det amerikanske departementet for bolig og byutvikling over en 17-årsperiode.

God lytt!

Sep 27, 2023

Hva gjør at en mann på 30 år vil gi bort 20% av lønnen sin? Hva er altruisme?

I denne episoden blir vi kjent med Eirik Mofoss. Han er medgründer av den norske grenen av altruisme-bevegelsen, og styreleder i stiftelsen Gi Effektivt. I 2021 ga nordmenn rundt 10.000 donasjoner. Altruisme er det motsatte av egoisme, og bevegelsen legger vekt på at alle mennesker er like mye verdt.

God lytt!

Sep 24, 2023

Ifølge en studie fra 1974 kan vi skape falske minner. Er dette noe som skjer med oss ofte? Hvor mye av våre minner skapes av falske minner? Dette med mer før du høre i denne episoden med Frank og Joe

Sep 13, 2023

Hvorfor feiler mange ledere? Hvordan er den kinesiske ledelsen kontra den norske? Rammes mange politkere og toppledere av et ekkokammer?

I denne episoden er Jan Ketil Arnulf tilbake for nok en engasjerende og informativ prat. 
Jan Ketil er psykolog og er professor ved Handelshøyskolen BI og ved Forsvaretshøyskole. 
Han har særlig forsket på hvordan ledelse utøves og skapes.
I tillegg er vi innom:
AI og hvordan det kan forme språket vårt
X og Y ledelse
Politikere og toppledere i et ekkokammer
Viktigheten av debatt kontra sensur
Kinesisk ledelse
Eldrebølgen og befolkningsvekst
Fremtidige muligheter i Afrika og India
Med mer

Sep 10, 2023

Vi kunne tidligere i år bli kjent med Kristin Harila. Hun er kvinnen som skulle sette verdensrekord i 2022 med å gå 14 fjelltopper over 8000 meter på rekordtid. Det fikk hun dessverre ikke til pga problemer med visum i Kina. Istedenfor å gi opp bestemte hun for å forsøke på nytt i 2023. Det gjorde hun med stor suksess og satte ny verdensrekord.

 

I denne episoden får du høre hvordan det var å klatre 48 timer i strekk. Hvor viktig det ikke er å gi seg og gi det du kan!

 

God lytt med en inspirerende episode med Kristin Harila.

 

PS denne episiden er produsert for Myrevolution.no og podkasten Andre boller.

Sjekk ut nye MyoFresh proteinpulver fra Myrevolution.no

MyoProtein Fresh - Nytt og forfriskende protein (myrevolution.no)

1