Info

Mentaltrener Podcasten

Hva gjør at noen mennesker klarer å presse seg til det ytterste, gå dypt inn i seg selv og hente krefter og vilje til å fortsette der de fleste ville gitt opp? At noen mennesker er så interessert i kunnskap at de aldri slutter å fordype seg i det de brenner for.  I Mentaltrenerpodcasten møter du alt fra Harvard professorer som Jordan B Peterson og tidligere spesialagenter i FBI, til elite utøvere som Olaf Tufte og Magnus Midtbø . Hør deres historier og få muligheten til å lære hvordan du kan ta med deg deres tankesett, rutiner og øvelser tilbake i ditt eget liv, slik at du kan mestre dine egne utfordringer, nå dine mål og få balanse i livet. I tillegg vil det være innslag av dagsaktuelle tematikker.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Mentaltrener Podcasten
2024
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
April
March
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June


All Episodes
Archives
Now displaying: March, 2021

Du finner podkasten på din favoritt podkast app

 

Mar 29, 2021

Hvor ofte sier du til deg selv at du skal “skape en bra dag?” Eller hvor ofte reflekterer du over dine valg mot et mål?

I denne episoden har jeg fått gleden av å få med humørspreder og inspirator Øystein Pettersen. Han er en norsk langrennsløper. Hans fremste internasjonale meritt er OL-gull i lagsprint under OL i Vancouver sammen med Petter Northug. Han har vunnet mange renn under rulleskifestivalen Blink i Sandnes: 2006, 2009, 2010, 2012 og 2013. I verdenscupsammenheng har han åtte pallplasseringer, alle i sprint. Han kom på fjerdeplass sammenlagt i Ski Classics 2014, vant langløpet La Diagonela i 2015, og kom på tredjeplass i Marcialonga 2015. Etter en overbelastning i 2015/16-sesongen måtte han stå over det meste av Ski Classics 2015/16, men konkurrerte igjen i Ski Classics 2016/17, der han blant annet kom på tredjeplass i La Diagonela.

Pettersen har vært synlig i media, ikke bare for sine sportslige resultater. Han løp naken langs oppløpet da han kom på pallen i verdenscupsprintrennet i Düsseldorf, han lånte bort ski til Chris Jespersen i 2011, og da han vant La Diagonela i 2015 ga han halvparten av premiepengene til Bill Impola, fordi han ledet løpet, men gikk feil og aldri kom i mål.

Sammen med Hans Olav «Hanso» Ingholm lager han podkasten Skipodden.

Mar 22, 2021

Hva skjer i hjernen når du går fra å være sint/stresset til og bli takknemlig? Hva gjør den fremre delen av hjernen vår så spesiell? I denne episoden får du noen tips til hvordan du kan benytte hjernen til din fordel.

Gjesten er Marte Roa Syvertsen. Hun er lege ved Nevrologisk avdeling på Drammen sykehus. Hun har en doktorgrad om ungdomsepilepsi og hjernens pannelapps-funksjoner. Hun er spaltist i Tidsskrift for Den Norske Legeforening, og har hatt tekster på trykk i Dagbladet, Aftenposten, Drammens Tidende og Vårt Land.

Marte har nylig gitt ut boken Menneskehjernen farlig og fantastisk. Her undersøker hun hva som er spesielt med den menneskelige hjernen.

Vi er innom:

Hva gjør den fremre delen av hjernen så spesiell

Frykt

Takknemlighet

Sosiale medier

Psykopater

Epilepsi

Med mer

Mar 15, 2021

Hvilken lærdom og refleksjoner har en bedriftsleder for 1700 medarbeidere fått i løpet av et år med koronakrise? Hva kan du lære av dem?

Nikolai Utheim er direktør for Coor som er en av Nordens ledende Facility Management-leverandører. Med over 1700 medarbeidere i Norge.

Vi er innom:

Alle har ikke muligheten til å gå på ski i arbeidstiden

Positive og negative med hjemmekontor

Skille mellom jobb og privat har blitt vanskeligere

Hvordan arbeidshverdagen vil se ut etter krisen

Medarbeidere som føler den psykiske belastningen av et år med krise

Ut av komfortsonen og presse seg selv.

Med mer

Dagens episode er produsert med støtte av Coor.

Mar 8, 2021

Føler du dagene blir litt “tunge” og at du trenger en ekstra “boost” i hverdagen? Da kan dagens episode om hvordan finne din indre styrke være perfekt.

Mar 1, 2021

Hvilket tankesett kreves for å bli en del av FSK (Forsvarets spesialkommando) den myteomspunne militære styrken med svært harde opptakskrav? I tillegg får vi høre hvilket tankesett, verdier og pågangsmot som må til for å bli Norges Forsvarssjef.

Denne episoden er nesten 4 år “in the making”. Jeg kontaktet Eirik for første gang juli 2017 på anbefaling fra en tidligere gjest av podkasten. Jeg har i mange år lurt på hva som kreves mentalt for å bli en del av FSK, man må ha den rette «jegerånden», men hva innebærer det?

I 2000 begynte han i Forsvarets spesialkommando/Hærens jegerkommando (FSK/HJK). Kristoffersen har tjenestegjort i Afghanistan i flere perioder, første gang i 2002 i Operasjon Anaconda. I 2003 og 2005 var han skvadronsjef, og i 2008 og 2009 tjenestegjorde han som operasjonsoffiser.

Kristoffersen var sjef for FSK/HJK og ble i 2014 etterfulgt av sin bror Frode Arnfinn Kristoffersen. I 2014 fikk han Forsvarets likestillingspris for arbeidet med å rekruttere kvinner til Forsvarets spesialkommando.

I november 2017 overtok han jobben som sjef Heimevernet, og i august 2019 ble han utnevnt til Sjef Hæren.

17. august 2020 tiltrådte han som Norges forsvarssjef. Kristoffersen er den første forsvarssjefen siden andre verdenskrig som har kamperfaring. For sin innsats i Afghanistan har han blitt dekorert med Krigskorset med sverd, den høyest rangerte militære utmerkelsen i Norge.

Vi er innom:

Betydningen av bestefars handling

Viktigheten av en synlig forsvarssjef ved en hybrid krigføring

Hva er den røde tråden hos de som klarer opptakskravet og får en karriere i FSK

Hvilke egenskaper har Eirik som gjør at han har gjort en lyn karriere

Kan livet som en spesial operatør sammenlignes med livet til en toppidrettsutøver?

Mot til å si ifra om man mener at noe er galt

Frank Halvorsen serien til Ørjan Nordhus Karlsson

Boken Jegerånden fra Milrab.no

Med mer

1