Info

Mentaltrener Podcasten

Hva gjør at noen mennesker klarer å presse seg til det ytterste, gå dypt inn i seg selv og hente krefter og vilje til å fortsette der de fleste ville gitt opp? At noen mennesker er så interessert i kunnskap at de aldri slutter å fordype seg i det de brenner for.  I Mentaltrenerpodcasten møter du alt fra Harvard professorer som Jordan B Peterson og tidligere spesialagenter i FBI, til elite utøvere som Olaf Tufte og Magnus Midtbø . Hør deres historier og få muligheten til å lære hvordan du kan ta med deg deres tankesett, rutiner og øvelser tilbake i ditt eget liv, slik at du kan mestre dine egne utfordringer, nå dine mål og få balanse i livet. I tillegg vil det være innslag av dagsaktuelle tematikker.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Mentaltrener Podcasten
2024
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
April
March
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June


All Episodes
Archives
Now displaying: November, 2023

Du finner podkasten på din favoritt podkast app

 

Nov 30, 2023

Hvordan er livet til en av Norges mest kjente TV personligheter? Hvordan klarte han å bli gift med datteren til en stammehøvding som 17 åring? Hva har han opplevd de 4 gangene han har vært på Antarktis?

Samuel Massie er en norsk eventyrer, foredragsholder, programleder, forfatter og debattant.

Massie ble kjent for det norske folk i 2011, da han deltok på Berserk-ekspedisjonen til Antarktis sammen med kapteinen Jarle Andhøy og tre andre kamerater. Målet var å nå sydpolen og hedre Roald Amundsen 100 år etter han først erobret sydpolen. Seilaset fikk et tragisk utfall da skuta med tre ombord forsvant sporløst i Sørishavet. Båten og mannskapet har aldri blitt funnet.

Han har senere seilt til Antarktis for å søke etter båten, hvor de blant annet i 2012 ble prøvd stoppet av tre marinefartøy og to søkefly, utsendt av newzealandske myndigheter. Men de gjennomførte allikevel ekspedisjonen. Ved retur til Chile ble mannskapet feilaktig fengslet med mistanke om kidnapping og menneskesmugling av maorihøvdingen Busby Noble, men ble løslatt to uker senere. Det har senere vært flere rettssaker hjemme i Norge samt bøter som har blitt iført ekspedisjonslederen.

Han har skrevet boken Hold fast! som er en selvbiografi om hvordan han gikk fra å være skoletaper og på kant med loven til å bli en målbevisst polfarer.

I perioden 2014–2020 holdt han over 1000 foredrag for skoler og bedrifter.

Mens Samuel jobbet som programleder for Skal vi danse i 2016 fikk bestefaren hans kreft. Det førte til at han avsluttet sitt arbeid der og tok sin da 83år gamle bestefar med ut på en verdensreise. De reiste av og på i flere år og duoen har senere holdt mange foredrag sammen om «kunsten å leve».

I 2021 ble han utnevnt ved kongelig resolusjon til å sitte i NOU med mandat for offentlig utvalg om folkehøgskolene, for å vurdere folkehøgskolens plass i samfunnet.

Noen av TV-programmene han har vært med på:

God lytt!

Nov 23, 2023
Hva får en 26 år gammel grunder til å velge Sveits som sitt nye hjemsted? Hvordan bygge en bedrift fra bunnen? Hvilke tanker og tips har han til de som i dag opplever økonomiske utfordringer?
 
Gjest i denne episoden er Sander Andersen. Jeg ble oppmerksom på Sander da han valgte å flytte til Sveits med en litt annen grunn enn mange andre. Han valgte å flytte på grunn av flere muligheter der enn her hjemme. Hvordan har det vært å forlate Norge? Var det stor forskjell fra å bo i Norge?
 
I tillegg er vi innom:
Startet første selskap som 17 åring
Entire body! 30 000 kunder!
Gjøre kjedelig ting på ny måte
Fokusere på de riktige tingene
Aldri gjør samme feilen 2 ganger
Flytte til et annet land
Se etter muligheter
Klare seg selv uansett hvilket land
Med mer!
God lytt!
Nov 13, 2023
Hva er det mange menn syntes er vanskelig mentalt? Hvorfor er det vanskelig for menn å snakke om? Hva kan vi gjøre med det?
 
I denne episoden har vi fått med Norges absolutt beste og mest etterspurte foredragsholder. I sin over 25-år lang karrieren har Pellegrino holdt over 3 000 kurs og foredrag, både i Norge og i utlandet for både små og store organisasjoner. Pellegrino har også holdt 3 TED-Talks, det ene om kulturforskjeller har fått over 1,5 millioner visninger og brukes som pensum i en rekke «International Business Studies» kurs i utlandet.
Målet i Pellegrinos foredrag er det han kaller for «The Three Es» (Entertain, Educate, and Elevate), altså Underholde, Lære og Inspirere. Dette oppnår Pellegrino gjennom en sømløs blanding av mesterlig historiefortelling og observerende humor, som han selv beskriver som «edutainment» (education + entertainment).
 
Pellegrino er forfatter av boken «Bedre pappa enn sin far» (Kagge forlag) og «Drowning Quietly». Den siste ble utgitt i USA på engelsk og ble en bestselger på Amazon i kategorien «Mental Health & Family Relationships». Begge bøkene er svært underholdende og lærerike med mye latter og tårer, aha-opplevelser, gjenkjennelsesfaktorer samt et par durabelige spark i baken!
 
God lytt:)
Nov 8, 2023
Hva er parapsychology? Hva er bevissthet og finnes det egentlig noen gode beviser på at ufoer finnes? Mentaltrening kan også handle om å se andre synspunkter og sannheter enn sine egne. På den måten får vi en bedre forståelse av andre sine synspunkter også lærer vi noe nytt. Velkommen til en episode med en hel rekke nye perspektiver!
I denne episoden har vi med Stian Nicolaysen som er medprogramleder i podkasten 2 Vikings og filmskaper Terje Toftenes.
 
Toftenes er produsent av Paradigme podden. I tillegg har han produsert filmer siden 1986 og driver filmselskapet New Paradigm Films AS. Han har laget flere prisvinnende TV-dokumentarer, blant annet Kornsirkler - visittkort fra det ukjente, Dagen før avsløringen og Portalen.
 
Gjennom New Paradigm Films arbeider Toftenes med informasjonsfilm og dokumentarer. I tillegg til å arbeide med «overnaturlige fenomener» som kornsirkler og UFO-er har han i filmen Levende helse - På sporet av nøkkelen også fokusert på alternativ behandling. Menneskekroppens evne til å reparere seg selv og teoriene rundt kroppen som et energilegeme er sentrale tema i filmen. Deler av denne filmen handler om metamedisin og teoriene til Ryke Geerd Hamer.
 
Dokumentarfilmen The Creative Play of Consciousness, på norsk Bevissthetens kreative spill presenterer en alternativ tilnærming til kvantefysikk og bevissthet, og medvirkende er blant andre Jude Currivan, Ervin Laszlo, Lothar Schäfer, Amit Goswami, Deepak Chopra, Nassim Haramein og Dean Radin.
 
I 2019 lanserte Toftenes filmen Fri fra kreft, om hans egen krefthistorie, som frisk fra en sjelden type non-Hodgkins lymfekreft kalt Sezary syndrom, ved hjelp av en kombinasjon av sykehusbehandling og komplementær behandling. Toftenes omtaler selv diagnosen som «uhelbredelig», i medisinsk litteratur er den oppgitt med en 5-års overlevelsesgrad på 24 %. Filmen tar for seg alternative forklaringer på årsaker til kreft, deriblant en hypotese om kreft skal være en metabolsk sykdom. I filmen medvirker blant andre biologiprofessor Thomas N. Seyfried fra Boston College, legen Thomas Rau fra Paracelsus-klinikken i Sveits og den norske legen Øyvind Torp. Øyvind Torp har vært gjest i denne podkasten tidligere. Seyfried ga i 2012 ut boken Cancer As A Metabolic Disease hvor han lanserte denne hypotesen, men denne har ingen anerkjennelse innen konvensjonell onkologi. Thomas har også vært gjest i denne podkasten tidligere.
 
I 2021 utgav han boken Fri fra kreft på Gyldendal forlag. Boken beskriver hans krefthistorie og er en fordypning av tematikken fra dokumentarfilmen. Boken belyser også forholdet mellom skolemedisin og komplementær medisin, og reiser spørsmål om helsepolitikk.
 
Lenke til 2 Vikings podkasten
https://open.spotify.com/episode/2jWxMXZ0uwnXGz2hI9MM3K?si=50a80ab04c2649c8
 
Nov 5, 2023
Hva kan  være årsaken til at en ung jente kollapser på et toalett etter 10 dager nesten uten mat? Hva gjør at denne jenta ender opp med å være en psykiatrisk pasient i over 10 år på skjermet avdeling? Hva var vendepunktet som gjorde at hun i dag jobber med mennesker i lignende situasjon og skal gifte seg neste år? Noe som var utenkelig for noen år siden?
 
Vi har hatt mange spennende og varierende tematikker og gjester i Andre boller podkasten og Mentaltrener podkasten. Dette var en historie som virkelig gjorde inntrykk og ga en viktig ettertanke om hvor viktig det er å spørre hvorfor?
 
God lytt med Silje Marie Strandberg og sommerfugl effekten.
1