Har du reflektert over hva som gikk din vei i 2017 eller hva du vil gjøre bedre i 2018? I dagen episode snakker jeg nok engang med motivator Joe Syversen som året som gikk. Hva vi har reflektert over hos oss selv og hvor viktig det er å finne det som virkelig får deg til brenne for noe. Også letter vi litt på "sløret" om hva som kommer i 2018.
Vi er i dagens episode innom:
Kjenner du begynnelsen på en rennende nese og sår hals? Eller vil du unngå å bli forkjølet eller få influensa? I dagens episode snakker jeg med Andrew Saul som har publisert mer enn 200 fagfellevurderte publikasjoner. Forfattet eller medforfattet Vitamin C: The Real Story: The Remarkable and Controversial Story of Vitamin C og11 andre bøker som har blitt overrsatt til en rekke språk blant annet norsk. Han har vunnet prestisjeprisen New York Empire State Fellowships for læring. Psychology Today magasinet kåret Andrew til en av syv naturhelsepionerer. I 2013 ble Andrew Saul innledet i Orthomolecular Medicine Hall of Fame.
Vi er innom:
Ønsker du å starte 2018 med mentaltrening?
Sjekk ut www.mtfranknilsen.no
Vi er i dagens episode innom:
Vil du begynne med mentaltrening? besøk www.mtfranknilsen.no eller send epost til post@mtfranknilsen.no
Hva er et hjerteinfarkt og hva kan du gjøre for å forhindre noe en stor andel dør av årlig.
Jeg erfarte selv å få hjerteinfarkt i 2009 kun 29 år gammel så dagens tema er noe som har interresert meg over lengere tid.
Dagens gjest er Carl J. "Chip" Lavie som er en amerikansk kardiolog. Han er medisinsk direktør for hjerterehabilitering og forebyggende kardiologi ved John Ochsner Heart and Vascular Institute i New Orleans, Louisiana. Han er også professor ved Ochsner Clinical School ved University of Queensland i Brisbane, Australia, og redaktør i medical journal Progress in Cardiovascular Diseases.
Lavie har skrevet to medisinske lærebøker og hundrevis av journalartikler. Han har også utført forskning på helsemessige fordeler ved å løpe. I tilegg har han vært tydelig i fordelene ved å bruke Omega 3.
Lavie var en av de første forskerne som rapporterte bevis på et fedmeparadox i en studie fra 2002 om pasienter med hjertesvikt. I 2009 publiserte Lavie og to andre forskere en gjennomgang av litteraturen om fedme-paradokset blant hjertepasienter. mange studier har dokumentert et fedme paradoks hvor overvektige og overvektige personer med etablerte CV sykdommer har en bedre prognose sammenlignet med ikke overvektige personer.
I 2014 publiserte Lavie boken "The Obesity Paradox", der han hevder at å være overvektig ikke er en alvorlig risiko for helsen, og at å være fysisk god form er viktigere for ens helse enn ikke å være overvektig eller overvektig.
Ønsker du å delta på et foredrag med Chip? Har du muligheten til å delta når han besøker NTNU i Trondheim og deres seminar om Exercise in Medicine den 14. og 15. desember 2017
Vi er innom:
Hvordan oppleves kriser for en offentlig person? Mia Gundersen er en norsk sanger og skuespiller. Hun debuterte som 8-åring ved Rogaland Teaters barneteater og er for mange kjent fra Norske talenter og utallige teater, serie og media opptredener. Personlig er norske talenter på TV2 blitt synonymt med Mia. Hun virker for meg som en person som alltid er positiv og har stor medfølelse for talentene hun enten må sende hjem eller videre i Norske talenter.
De fleste av oss opplever kriser i livet i form av samlivsbrudd, mister jobben, sykdom eller annet. Hvordan oppleves det for en person som vi alle kan lese om i mediene? Kjenner de følelse av "krise" sterkere og hvordan løser de det?
I dagens episode er vi innom:
Har de som "lykkes" andre vaner? Eller tenker de annerledes når de står ovenfor et problem?
Jeg har lest en rekke selvhjelps bøker etterhvert og etter min personlige mening blir mange av dem en repetisjon av hverandre med noen nyanser.
Når jeg hørte boka The Achievement Habit: Stop Wishing, Start Doing, and Take Command of Your Life som er skrevet av dagens gjest måtte jeg "spisse" ørene flere ganger.
Bernard Roth er professor i mekanisk engineering og har 3 doktorgrader innen mekanikk og kunstig intelligens. Han er grunnlegger av det prestisjetunge Hasso Plattner Instituttet av Design på Stanford universitet i USA.
Med tanke på Bernard sin kompetanse vil han være den siste du tenkte ville skrive en meget god selvhjelpsbok. Som du kan høre i dagens episode har han enkle logiske løsninger på en rekke områder i livet.
Vi er innom følgende:
#Mentaltreningvirker
Facebook: @MtFranknilsen
Instagram: mentaltrenerfranknilsen
Har du lurt på hvor mye stråling vi blir utsatt for og om det finnes en helserisiko? Du har sikkert som meg hørt eller lest om de nye smartmålerne alle normenn skal ha i sine hjem. Ifølge Statensstrålevern er disse ikke farlige da de gir 3 promille mindre stråling enn grenseverdiene som er satt.
Det er alltid minst 2 sider av en sak og frem til nå har jeg hørt hva Statens strålevern mener om saken. Hva mener kritikerne? Hvor mye stråling blir vi utsatt for i forhold til det som ville vært naturlig og vil de nye målerne vi nå får gi oss en helserisiko eller nedsatt mental prestasjon?
Vi er innom følgende:
Det er ikke alltid like lett som vi tror det er. Har du hatt en tanke,visjon eller drøm om noe også finner du ut at det var mye vanskeligere enn du hadde trodd?
I dagens episode er vi innom:
Vil du begynne med Mentaltrening?
Sjekk ut www.mtfranknilsen.no
eller post@mtfranknilsen.no
Enjoy
Lurer du på din kondisjon og hvordan den kan måles på nett? Eller hvor mange sykdommer du kan forhindre med bevegelse? I dagens episode snakker jeg med en av Norges fremste professorer om blant annet kondisjon og sykdommer.
Professor Ulrik Wisløff er leder av K.G. Jebsen - Senter for hjertetrening ved NTNU. Han er en internasjonalt anerkjent forsker, professor og gründer innen treningsfysiologi. Per februar 2016 har Wisløff totalt 205 publikasjoner, 11323 siteringer, en h-indeks over 54 og har mottatt tilsammen cirka 250 000 000 kroner i forskningsmidler så langt i sin karriere
Dr. Wisløffs forskning ga de første bevisene for at lav kondisjon gir en dramatisk økning av risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer. Wisløff har vist at trening med høy intensitet er trygt for pasienter med hjertesvikt og fører til stor forbedring av kondisjon og hjertefunksjon. Dette har dannet grunnlaget for Dr. Wisløff sin egen forskningsgruppe som blant annet bruker trening med høy intensitet i forskning på ulike livsstilsrelaterte sykdommer.
Wisløff og hans forskningsgruppe har brukt data fra HUNT-studien og vist at enkle endringer i hvilepuls kan forutsi kardiovaskulær død. Denne forskningen ligger til grunn for algoritmen i gruppas populære kondisjonskalkulator, som beregner kondisjonsnivå og risiko for å dø tidlig av hjerte- og karsykdommer. Mer enn 3 millioner mennesker har brukt kalkulatoren.
Dr. Wisløff er oppfinneren av personlig aktivitets intelligens (PAI). Det er en enkel beregning som forteller brukeren hvor mye fysisk aktivitet som trengs for å forebygge sykdom og tidlig død. PAI baserer seg på puls, og appen er gratis og tilgjengelig i alle app-butikkene.
Dr. Wisløff er også forfatter av en av Norges mest solgte helsebøker med tittelen «En ny start – En 12-ukers plan for å endre kosthold og komme i form».
I dagens episode er vi innom følgende:
Hvilke mentaleteknikker har noen av verdens beste "krigere" som du kan bruke i ditt liv? I dagens episode ser vi nærmere på hva Børge Ousland, Kjell Grandhagen, Paul de Gelder og Kim Bråthen har til felles forutenom at alle kommer ifra forskjellige elite avdelinger.
I dagens episode er vi innom følgende:
Vil du begynne med Mentaltrening? Sjekk ut www.mtfranknilsen.no
eller post@mtfranknilsen.no
Har du kjent på følelsen av å få en livs drøm knust på grunn av andre sine tabber? Merethe har vært gjest på Mentaltrener podcasten tidligere. Den gang ofret hun hele sitt liv for drømmen sin. Hun stod opp klokken 2 om natten for å gå med aviser, drive sitt eget overnattingsted og trene. Alt ble ofret for en livs drøm.
Vi får nå et gjensyn med Merethe etter hennes livs tøffeste periode preget av nederlag og hvilke mentale teknikker hun har/bruker for å komme seg tilbake.
I dagens episode er vi innom:
Vil du starte med mentaltrening eller trenger en mentalsparringpartner? Ta kontakt på www.mtfranknilsen.no
eller post@mtfranknilsen.no
Enjoy
Har du tenkt på årsaken til handlingene du gjør i løpet av en dag? Skjer handlingene helt bevisst eller blir du styrt av ubevisste mønstre og styrker/svakheter i personligheten din?
I dagens episode snakker jeg med Joe Syversen, en trofast gjenganger i Mentaltrenerpodcasten om følgende:
Tusen takk for at du hører på og kos deg masse med dagens episode.
Ønsker du å begynne med Mentaltrening? Ta kontakt på www.mtfranknilsen.no eller post@mtfranknilsen.no
Enjoy
Hva får et mobbeoffer, rusmisbruker og selvmordskandidat til å bli en MMA utøver i verdensklasse som vil dedikerer hele sitt liv for et glemt folkslag på andre siden av jorden?
I dagens episode snakker jeg med MMA utøver Justin Wren. Historien jeg hørte om Justin i 2011 gjorde så inntrykk at jeg aldri har glemt hva denne mannen har klart å utrette.
Mannen dere i dag skal bli bedre kjent med har hatt Malaria 3 ganger, blitt siktet på av opprørsgrupper i Kongo, vært rusmisbruker mens han kjempet i verdens beste MMA organisasjon(UFC) og bor nå i Kongo sammen med Pygmeene flere ganger hvert år.
I dagens episode snakker vi om:
Får vi vite den fulle sannheten når det kommer til hva vi får i oss av medisiner, mat og vann? Visste du at statiner som brukes av over 100 millioner mennesker kun har ønsket effekt i 1 av 50 tilfeller?
Dagens gjest har fått mye oppmerksomhet for sine 3 siste bøker som gravende journalist. Niels Chr. Geelmuyden er statsviter, journalist og forfatter. Særlig kjent er han for sine over 600 portrettintervjuer. Geelmuyden har mottatt flere ærespriser for sin skriving, blant annet Gullpennen, Fritt Ords Honnør og Vestfolds Litteraturpris.
De siste årene har han vært en viktig premissleverandør i ernæringsdebatten gjennom sine kritiske bøker om produksjon av mat og drikke, blant annet bestselgerne Sannheten på bordet og Sannheten i glasset, med over 25 000 solgte eksemplarer.
Hans siste bok Pillebefinnende fanget virkelig min interresse.
I dagens episode snakker vi om:
Vil du begynne med Mentaltrening? Kontakt meg på enten www.mtfranknilsen.no eller post@mtfranknilsen.no
Enjoy
Har du kjent følelsen av frykt og stress når du skal presentere deg selv eller holde presentasjon i en forsamling? Dagens gjest har virkelig fått kjenne på stressfølelsen etter 18 år som journalist og programleder i TV2 sine direktesendte nyhetssendinger. Hun laget TV2s første utenriksreportasje i fra sultkatastrofen i Somalia, til åpningssendingen, 5. september 1992. Hun var også TV2s første reporter med ansvar for å dekke Russland. Siri Lill Mannes har de siste årene ledet konferanser i inn- og utland, blant annet åpningen av OECDs World Forum i Paris
Mannes har gjennomført Forsvarets russiskkurs ved FSES og snakker russisk. Hun tok senere hovedfag i historie ved Universitetet i Bergen. Hun har også studert statsvitenskap i USA.
Siri Lill har fått erfare hvor viktig det er å ha gode teknikker når hun har vært under tidspress, på TV eller som den første internasjonale journalisten som fikk stille Nelson Mandela spørsmål med det utfall at Nelson ble lettere irritert over spørsmålet.
Hun startet i 2010 SpeakLab sammen med tidligere fotballproff og toppleder Arne Møller. Arne har i løpet av sin karriere holdt over 400 foredrag. Ønsker du å bli bedre til og presentere deg selv eller din bedrift? Da kan jeg på det varmeste anbefale SpeakLab AS
I dagens episode med Siri Lill er vi innom:
“The greatest weapon against stress is our ability to choose one thought over another." — William James
Føler du at det aldri blir godt nok eller at du alltid er sent ute. Tar du deg selv i at du skriver "beklager sen tilbakemelding" på sms eller epost? Eller at ting aldri blir godt nok? Da kan dagens episode være noe for deg.
Vi er i dagens episode innom følgende:
- Hva er godt nok?
- Alltid tilgjengelig 24/7
- Teknikker mot stress
- Pusteteknikk som senker stressnivået
- Siste nytt fra forskning innen terapi
- Spørsmål du kan stille deg selv
- Med mer
Har du noengang tenkt på at det hadde vært bra hvis vi kunne gro kroppsdeler eller muskulatur tilbake ved skade? Dagens gjest er grunnen til at flere mennesker har fått livet sitt sterkt forbedret etter alt fra veibomber til trafikkulykker. Takket være Professor Badylak sin forskning kommer det snart et produkt som gjør at personer med skade etter hjerteinfarkt skal kunne få et friskt hjerte igjen uten inngrep.
Dr. Stephen Badylak, D. V., Ph.D., M.D. er professor og assisterende direktør på McGowan Institute for Regenerative Medicine. Han har praktisert både veterinær og humanmedisin. Stephen har over 50 amerikanske patenter og 200 patenter over hele verden i tillegg har han skrevet mer enn 250 vitenskapelige publikasjoner og 20 bokkapitler
I denne episoden snakker vi om:
Har du opplevd at noen har fått deg til å tenke annerledes også plutselig går alt mye lettere? I dagens episode snakker jeg med Joe Syversen om hvor stor påvirkning tankene har på vår helse og ikke minst hva vi klarer å gjøre med riktig vinkling.
Vi er innom følgende:
Vil du begynne med mentaltrening? Besøk www.mtfranknilsen.no eller ta kontakt post@mtfranknilsen.no
Har du noengang tenkt at du er i dårlig form? Eller at du ikke får nok fysisk aktivitet? Visste du at hva du tenker om din fysiske aktivitet har en direkte relasjon på hvor lenge du lever?
Ifølge en helt ny studie fra Stanford som har sett nærmere på 61,141 voksne mennesker over en 21 års periode konkluderes det med at de som tenkte at de var mindre aktive hadde hele 71% større sannsynlighet for å dø tidligere!
De som levde lengre måtte ikke være i mer fysisk aktivitet, men de måtte TENKE at de var i bedre fysisk form.
Vi begynner nå virkelig å se hvilken effekt det mentale har på vår fysiske helse.
I dagens episode snakker jeg med en av forfatterene bak studien derOctavia Hedvig Zahrt forteller om denne stuiden og andre lignende studier som beviser hvor stor effekt våre tanker har på vår helse.
Vi er innom følgende:
Har du spørmål, forslag eller vil begynne med Mentaltrening? Besøk www.mtfranknilsen.no eller kontakt meg på post@mtfranknilsen.no
“I don’t need a vacation in the traditional sense, like I would if I had a job I hated.
” — James Franco
Mange har hatt ferie eller nærmer seg slutten på årets ferie. Det som ofte skjer når vi etter lengre tid med arbeid og dagliglivets gjøremål endelig får en pause, er at vi ønsker en forbedring i livet. Vi ønsker ofte en ny karriere, oppgjør med sjefen, bedre helse, trening med mer.
Veldig ofte har vi satt oss mål i løpet av ferien at når ferien er slutt da skal vi gjøre det vi ikke gjorde før ferien eller vi skal begynne med "blanke ark" og ny motivasjon.
Vi er innom følgende:
- Motivasjon
- Kom igang med nye mål
- Rutiner
- Karrierre bytte
- Tanker og refleksjoner etter ferien
- Mer fritid
- Med mer
For spørsmål om mentaltrening besøk www.mtfranknilsen.no eller post@mtfranknilsen.no
Følg meg gjerne:
Facebook: @Mtfranknilsen
Instagram: Mentaltrenerfranknilsen
"Livet handler om opplevelser med store kontraster" forteller Erik Dammann en utrolig sprek 86 åring som løper hver eneste morgen uansett vær og føreforhold.
Dagens podcast gjest er Erik Dammann og episoden er i samarbeid med Fatstone tv og programserien Mentaltrener TV
Erik er en norsk sakprosaforfatter og miljø- og solidaritetsforkjemper, kjent som grunnlegger av Framtiden i våre hender.
I 1974 hoppet Erik Dammann av fra en karriere som markedsføringskonsulent og startet den nå internasjonale bevegelsen Framtiden i våre hender, basert på hans bok av samme navn. Siden har han skrevet 17 bøker som er utgitt på syv språk om miljø og økonomi, politikk og forandringsstrategier, livsfilosofi, vitenskap og verdensbilder.
Han har også skrevet barnebøker og bøker om hans og familiens to lengre opphold blant de innfødte på øya Savaii i Polynesia. I 2005 utga han selvbiografien Kontraster.
Dammann var initiativtaker til forskningsprosjektet Alternativ Framtid (ProSus), til Forum for Systemdebatt, og i 2012 fikk han, med støtte fra Fritt Ord og Miljøverndepartementet, satt i gang den internasjonale økonomikonferansen Krisens Mulighet om behovet for en endret økonomisk verdensorden av hensyn til miljø og klima.
I 1982 ble Dammann tildelt Den alternative Nobelprisen (The Right Livelihood Award) «...for challenging Western values and lifestyles in order to promote a more responsible attitude to the environment and the third world». Siden er han tildelt OSO Miljøpris (1997), Fritt Ords honnør (1998), ForUMs Hederspris (2007) og Erik Byes Minnepris (2010).
I 2011 ble Damman utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.
Jeg har aldri pratet med en så sprek 86 åring som har viet hele sitt liv for at vi skal få et bedre samfunn. Uansett om du er interresert i samfunn og idealisme eller karriere tror jeg utelukkende du vil kunne ha glede av dagens episode.
Vi er innom:
For spørsmål om mentalttrening besøk www.mtfranknilsen.no eller post@mtfranknilsen.no
Facebook: @mtfranknilsen
Instagram: Mentaltrenerfranknilsen
I dagens episode snakker jeg med Jørn Lier Horst som en av Nordens fremste krimforfattere.
Jørn Lier Horst er en norsk kriminalforfatter og dramatiker bosatt i Stavern. Fram til september 2013 arbeidet han som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt, men er i dag fulltids forfatter. I tillegg til spesialistutdannelsen i politiet har han studert kriminologi, filosofi og psykologi. Horst opptrer også som ekspertkommentator for VG i kriminalsaker.
Horst sine kriminalromaner er preget av erfaring med miljøet og metodene han skriver om. Samtidig kjennetegnes bøkene av politiske og samfunnskommenterende undertekster.
Debutboken Nøkkelvitnet fra 2004 (Gyldendal Norsk Forlag) er basert på det uoppklarte drapet på pensjonisten Ronald Ramm i Larvik i 1995. Boken er den første i en serie om politimannen William Wisting. Horsts bøker er oversatt til flere språk.
Som dramatiker har han skrevet flere familieforestillinger for Teater Ibsen. I 2012 debuterte han med sin første krimbok for ungdom i spenningsserien CLUE, utgitt på Kagge forlag, og i 2013 kom de første bøkene i serien om Detektivbyrå nr. 2 som er beregnet på enda yngre barn. I forfatterskapet inngår også en rekke kriminalnoveller.
Jørn har vært gjest tidligere og den gang ble vi bedre kjent med hvordan han tenker, motiveres osv.
I dagens episode snakker vi om:
Takk så mye for at du hører på å meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev her
Har du noengang følt at du bare vil gi opp? Dagens gjest fikk kreft som 7 åring og satt i rullestol når han fylte 9. Det stoppet ikke Aron Anderson fra Sverige fra og blant annet bestige Kilimanjaro, svømme fra Sverige til Finland å slå både Northug og Weng i Wings for Life World Run og samtidig satte ny verdensrekord.
Vi er innom:
For spørsmål eller tjenester besøk www.mtfranknilsen.no eller post@mtfranknilsen.no
I dagens episode er en av verdens mest populære Professorer tilbake i Mentaltrener podcasten for 3 gang. Professor Dr Jordan B Peterson har blitt verdenskjent på Youtube med sine forelesninger, som blir sett av millioner av mennesker verden rundt. Dr Peterson er en tidligere Harvard Professor i klinisk psykolog og jobber nå som professor i psykologi hos universitetet i Toronto. Han har skrevet boken Maps of Meaning: The architecture of belief, han har også vært delaktig i mer enn 80 akademiske forsknings-artikler innen psykologi. I tillegg til dette er han en av grunnleggerne bak online programmet Selfauthoring der du kan bruke rabattkode NILSEN.
Første gang Professor Jordan var gjest var vi innom årsaken til at negative minner som er mer enn 18 mnd gamle er gjentakende, hvordan vi alle har vårt eget kart av verden og viktigheten av å gå på utsiden av komfort sonen. Du kan høre første episode her . I hans forrige besøk snakket vi om IQ, personligheter og teknikker mot depresjon, episode kan du høre her
I dagens episode er vi innom:
Følg meg gjerne på Facebook @MTFrankNilsen eller Instagram: Mentaltrenerfranknilsen.